Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

AJ RODIČIA SA V ŠKOLE VZDELÁVALI

aktualita_csenger_ferenc1

V ZŠ s VJM Alberta Molnára Szencziho sa uskutočnila prednáška Ferenca Csengera pre všetkých, ktorých deti zápasia s ťažkosťami pri učení a v správaní, poruchami pozornosti, alebo tých, ktorých zaujíma odlišný vývoj detí. Toto podujatie bolo druhou prednáškou v rámci série podujatí „Škola pre rodičov“, ktorú organizovala základná škola. Metódu plánovaného senzomotorického tréningu (TSMT) vypracovala Katalin Lakatos. TSMT je cielená rehabilitačná aktivita zameraná na zlepšenie koordinácie pohybu a vnímania.

Táto metóda môže byť obzvlášť užitočná pre bábätká a malé deti, ktoré utrpeli mozgové poškodenie alebo trpia poruchami pohybového aparátu.

Po predbežnom vyšetrení sa nastaví individuálny tréning, počas ktorého deti vykonávajú špecifické cvičenia, ktoré pomáhajú v podpore vývoja reči, zlepšovaní rovnováhy a koordinácie, posilňovaní vzťahu medzi vnímaním a pohybom, rozvoji jemných motorických zručností, eliminácii porúch pozornosti a správania, ako aj prekonávaní nevýhod vyplývajúcich z diagnózy.

Pri plánovaní senzomotorického tréningu sa berú do úvahy aktuálne schopnosti a potreby jednotlivca, čím sú cvičenia prispôsobené na mieru. Cieľom je, aby sa účastníci mohli lepšie pohybovať a interagovať so svojím okolím, čím sa zlepšuje ich kvalita života a nezávislosť, najmä pre tých, ktorí žijú s autizmom.