Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

CESTY MÔŽE REKONŠTRUOVAŤ LEN ICH MAJITEĽ

aktualita_cestysenec1

Obyvatelia mesta často kritizujú stav niektorých ciest v Senci. Každú z ciest však môže opravovať len jej majiteľ alebo jej správca a tým v mnohých prípadoch nie je mesto Senec.

Diaľnice a rýchlostné cesty (na obrázku tmavo červeným) prislúchajú Národnej diaľničnej spoločnosti a sú v kompetencii štátu.

Cesty I. triedy (na obrázku červeným) sú v správe Slovenskej správy ciest, sú teda tiež v kompetencii štátu.

Cesty II. a III. triedy (na obrázku modré a žlté) zasa patria Bratislavskému samosprávnemu kraju.

Toto rozdelenie si podrobne môžete preštudovať na https://bit.ly/CestySenec

Najčastejšie sa objavujú otázky o maľovaní čiar na novom asfalte na ceste I/61, ktorú spravuje Slovenská správa ciest (SSC). Mesto len poskytuje informácie a aktívne sa zaujíma o ďalšie kroky a termíny, realizácia je však v kompetencii SSC. Ihneď ako mesto dostane informáciu o maľovaní čiar, s radosťou ju oznámi obyvateľom. Je predsa aj v záujme mesta, aby boli ulice čo najviac bezpečné.

Ďalšia často spomínaná cesta je na Pezinskej ulici smerom na diaľnicu. Opäť je to cesta, ktorá nepatrí mestu. Je v kompetencii BSK, respektíve jej správcu Správy ciest BSK, kedy a akým spôsobom by ju vedela rekonštruovať.

To isté platí napríklad aj o kruhovej križovatke na výjazde z Pezinskej na diaľnicu, či cestách na uliciach SNP, Štúrova alebo Železničná, ktoré bývajú často terčom otázok, či už z dôvodu ich stavu alebo napríklad aj vybudovania železničného podjazdu alebo nadjazdu.

Mesto je v rámci svojich možností nápomocné týmto inštitúciám, ale stále platí, že nesmie investovať do cudzieho majetku, čiže ani do ciest v meste, ktoré patria niekomu inému. Investovanie do inej cesty je možné len v odôvodnených prípadoch, napríklad ak ide o úpravu križovatky miestnej cesty s inou cestou a mesto samé takúto úpravu vyvolalo, či vybuduje nový chodník a zriaďuje k nemu priechod.

Galéria