Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

DEŇ ZDRUŽENIA MIEST A OBCÍ V BRATISLAVSKOM KRAJI SA KONAL AJ V SENCI

IMG_9435

Združenie miest a obcí Slovenska sa v piatok zúčastnilo na rokovaní Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta Bratislava a spoločnom rokovaní Regionálneho združenia obcí Podunajskej oblasti a Združenia miest a obcí Malokarpatského regiónu.

Upozornilo na problém s nedostatočnými kapacitami pre žiakov základných škôl.

Podľa starostu MČ Bratislava Ružinov a predsedu Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta Bratislava Martina Chrena majú samosprávy v Bratislavskom kraji rozpracovaných 12 projektov za 50 miliónov eur. Dostupné zdroje financovania pre obce na základné školy vo viac rozvinutom regióne, Bratislavskom regióne, sú obmedzené a v nízkej alokácii v porovnaní s potrebou tohto regiónu.

V Senci hrozí, že na budúci rok mesto Senec vypovie zmluvy o školských obvodoch. Podľa slov primátora mesta Senca a predsedu Regionálneho združenia obcí Podunajskej oblasti Pavla Kvála mesto uspokojuje potreby svojich obyvateľov a obyvateľov spádových území na základe zmluvy o školských obvodoch v 5 základných školách, z ktorých jedna je národnostná s vyučovacím jazykom maďarským. Na území mesta sa nachádza aj jedna súkromná základná škola.

„Kľúčové problémy, ktoré sme preberali na zasadnutí, sú predovšetkým hraničné kapacity pokiaľ ide o základné školy a nepostačujúci objem peňazí na financovanie rozvoja a budovania nových škôl,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

Viac informácií sa dočítate tu: Združenie miest a obcí Slovenska (zmos.sk)

Galéria