Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

DNES JE DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU. ZAPOJIŤ SA DÁ AJ KREATÍVNYM MATERIÁLOM.

sikovne_ruky

Dátum dňa Downovho syndrómu je odvodený z číslic 3 a 21, keďže pri tejto diagnóze ide o to, že na 21. chromozómovom páre sa neobjaví očakávaná dvojica,ale ojedinelá trojica chromozómov.

 

Integrácia ľudí s Downovým syndrómom do spoločnosti zahŕňa podporu ich samostatnosti, vzdelávania, zamestnanosti a sociálneho zapojenia, čím sa umožňuje ich plnohodnotná účasť na živote komunity.

V seneckom zariadení Betánia n.o. integrujú klientov s ľahkým a stredným mentálnym postihnutím do života prostredníctvom penziónu, o ktorý sa pod dohľadom starajú. Ľudia s Downovým syndrómom sú veľmi poriadkumilovní, čistotní a zodpovední. V zariadení sa nachádza aj chránená dielňa na výroburučne vyrobených produktov, ktorá zabezpečuje, aby mali klienti počas dňa zmysluplnú činnosť. Musia prekonať sami seba a tak rozvíjajú vlastné schopnosti aj v iných oblastiach.

Ak sú pre týchto ľudí vhodné podmienky, aj oni dokážu prispievať do spoločnosti.

Ak máte nevyužitý kreatívny materiál ako koráliky alebo baliaci materiál, radi ich prijmú pre tvorenie v chránenej dielni:

02 / 4592 4524

betania-senec.sk

 

Celý článok s fotogalériou nájdete na: bit.ly/21-marec