Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

DOVTEDY SA CHODÍ S ODPADOM NA ČIERNO, KÝM VÁS NEZACHYTÍ KAMERA

snp-smeti

#DrahaFotkaDoAlbumu #DovideniaVPokladni #5minutslavy

Ale teraz vážne.

Tento záznam bol postúpený Mestskej polícii na riešenie za neoprávnené nakladanie s komunálnym odpadom.

Zberné nádoby pri bytových domoch patria len obyvateľom priľahlých bytových domov. Do nádob v rodinných domoch tiež nechodia ľudia z bytových domov sypať svoj odpad.

Napriek tomu sa kamerovému systému v Senci opäť podarilo zachytiť človeka, ktorý priviezol autom svoj odpad a nahádzal ho ku stojisku zberných nádob.

Každý pôvodca odpadu v meste je povinný používať jemu pridelené zberné nádoby. Výhovorky o tom, že niekomu nestačí vlastná nádoba, neobstoja. Každý má možnosť v prípade potreby požiadať o navýšenie objemu nádoby alebo si kúpiť ďalšiu, ktorú mu referát po jej prihlásení ošetrí aktívnym RFID čipom. To, že niekomu nádoba nepostačuje, sa nerieši odpadovou turistikou, roznášaním svojho odpadu po meste a k stojiskám iných pôvodcov.

Postupne mesto dáva všetky stojiská zberných nádob pod kamerový systém. Je to hlavne kvôli takýmto neuvedomelým a nezodpovedným pôvodcom odpadu, ktorí na stojiská bytových domov nosia svoj odpad neoprávnene.

Všetkých pôvodcov odpadu prosíme o dôslednejšie triedenie. Pokiaľ nádoba nepostačuje a jednorazovo vzniklo viac odpadu, dajú sa na tento účel kúpiť v pokladni MsÚ a v pokladni zberného dvora Železničná čierne vrecia s logom. Odpad sa odovzdáva v nich, zvozová spoločnosť ho prevezme.