Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

Jablkové hodovanie v znamení radosti a tradície

DSC_6736

V sobotu, 5. októbra 2024 sa v Senci opäť uskutočnilo obľúbené Jablkové hodovanie, ktoré organizuje Bratislavský samosprávny kraj, Malokarpatské osvetové stredisko v Modre a Mestské kultúrne stredisko v Senci. Celé námestie ožilo vôňami pečených dobrôt, veselou hudbou a tvorivou atmosférou, ktorá prilákala množstvo návštevníkov.

Podujatie sprevádzal moderátor Richard Vrablec, ktorý svojím šarmom a humorom prispel k pohodovej nálade. V programe sa predstavili rôzne tanečné skupiny, ktoré svojimi vystúpeniami priniesli do centra mesta energiu a nadšenie. Hudobnú časť programu obohatil koncert skupiny Eminent, ktorý rozprúdil náladu a rozhýbal prítomných. Medzi zaujímavé momenty patrila aj prezentácia novej knihy autorky Petry Tóthovej, ktorá návštevníkov zaujala svojím jedinečným pohľadom na súčasné témy.

Súčasťou Jablkového hodovania boli aj tvorivé dielne s názvom „Jabĺčko s rôznymi technikami“, kde si deti mohli vyskúšať svoje zručnosti a vytvoriť si originálne dielka. Na námestí sa rozložili stánky, kde organizácie, školy a škôlky ponúkali vlastnoručne upečené dobroty. Návštevníci si mohli pochutiť na rôznych jablkových špecialitách a kúpou zároveň podporili miestne inštitúcie alebo projekty.

Jablkové hodovanie bolo nielen oslavou úrody a tradícií, ale aj dôkazom súdržnosti a podpory komunity. Atmosféra bola plná radosti, vône jablkovej štrúdle a spokojnosti z príjemne stráveného dňa.

Fotografie:
MO, ZO, Gabriel Mészároš (mfth.sk), Jaroslav Červinka (mfth.sk)
Viac fotografií nájdete v albume na Facebooku.

Galéria