Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

MAREC JE AJ V SENCI MESIACOM KNIHY

aktualita_marec_knihy1

Predstavte si svet, kde by dinosaury mohli sedieť v kreslách s knihou v rukách alebo skôr v labkách. No, práve pretože takýto svet nikdy neexistoval, naši predhistorickí kamaráti sa ocitli v trochu nešťastnej situácii. Dinosaury vymreli možno aj preto, lebo nemali knihy a nevedeli si prečítať všetky tie múdrosti pre prežitie, ktoré dnes nájdeme na stránkach kníh. Ktovie, možno keby vedeli, ako si postaviť úkryt alebo ako predpovedať počasie (a obísť tak nejaký ten meteorit), mohli by dnes bývať medzi nami. Čiže, drahé deti, nezabudnite čítať knihy – nikdy neviete, kedy vám môžu zachrániť krk pred meteoritom!

Aj v Senci slávime marec – mesiac knihy a to najmä v Mestskej knižnici, kde pre vás pripravili okrem iného aj dnešnú prednášku pre verejnosť s trénerkou pamäti Zdeňkou Adlerovou v rámci týždňa mozgu. Registrovať sa môžete ešte dnes do 14:00 na telefónnom čísle 0910 905 703.

Bratislavský samosprávny kraj organizuje súťaž Vráťme knihy do škôl, ktorá trvá do 1.4.2024 a viac informácií o nej nájdete tu: https://knihy.bratislavskykraj.sk/

A v Mestskej knižnici nás ešte čaká 22. marca Noc s Andersenom a 24. apríla Kráľ čitateľov.

Pre viac informácií sledujte MsKS Senec – podujatia v Senci