Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

Maťo Homola obhájil na Salzburgringu titul šampióna TCR Eastern Europe!

8

Maťo zažil skutočne náročný posledný víkend sezóny TCR Eastern Europe, no napriek tomu vybojoval v druhých pretekoch tretie miesto a po tesných súbojoch do poslednej chvíle obhájil svoj titul najlepšieho jazdca východnej Európy TCR Eastern Europe.

Od začiatku víkendu bojoval Maťo so svojim 40 kg spolujazdcom, ktorého dostal ako darček za úspech v ostatných pretekoch a chýbala mu tak rýchlosť na rovinkách a tiež o niečo viac bojoval v zákrutách. V kvalifikácii vyjazdil len tretie miesto, čo určilo aj jeho pozíciu na štarte.

Maťo, nanešťastie, ulial štart do prvých pretekov a tak dostal penalizáciu 10 sekúnd, ktorá bola pripočítaná k jeho celkovému času. Po štarte sa slovenský jazdec prepadol na piate miesto, no veľmi rýchlo sa dokázal dostať vpred, na tretiu pozíciu. Vzápätí sa Maťo dostal na druhé miesto, no v tom istom momente mal jeden z ďalších jazdcov nehodu a počas červenej vlajky prikázali Maťovi vrátiť pozíciu naspäť, hoci to nedávalo logiku.

Rozhodnutie v tej chvíli nemenné posunulo Maťa nižšie a tým sa dostal do tvrdých bojov. O jedno miesto prišiel a preteky tak dokončil na štvrtej pozícii. Časový trest ho však posunul až na šieste miesto, vďaka čomu stratil slušnú porciu bodov a jeho náskok sa znížil na celkovo 16 bodov. A čo rozhodnutie vrátiť miesto? Po pretekoch sa komisári Maťovi ospravedlnili, že nebolo správne.

Do dnešných druhých pretekov víkendu štartoval Maťo zo štvrtého miesta a štart mu tentokrát vyšiel a svoju pozíciu udržal. Chýbajúca rýchlosť však bola vidieť a Maťo mal relatívne ťažkosti svoju pozíciu udržať. Nemohol sa len viezť a dúfať, že to nejako vyjde, musel aj bojovať, no nie za cenu straty bodov. Maťo mal presne vypočítané, ako najhoršie musí v pretekoch dopadnúť a tomu podriadil aj svoj jazdný štýl.

„Jasné, že som sa bál o výsledok. Musel som však hrať s kartami aké mám a aj napriek tomu, že som nešiel úplne agresívne, bojoval som o body. Som rád, že som nakoniec preteky došiel v poriadku a na treťom mieste, vďaka čomu som dostal  dosť bodov na to, aby som udržal svoj náskok. Mali sme nejaké ťažkosti s autom, ale som rád, že ma podržalo a že sme spoločne došli sezónu, ktorá bola vcelku náročná,“ zhrnul ostatné víkendové preteky Maťo.

Slovenský reprezentant smeruje obrovské poďakovanie za podporu reklamným partnerom, rodine a v neposlednom rade celému tímu Hyundai | Janík Motorsport, vďaka ktorým dokázal svoj minuloročný titul obhájiť.

KALENDÁR TCR EASTERN EUROPE 2024

  • 27. – 28. 04              BALATON PARK (Maďarsko)
  • 18. – 19. 05               RED BULL RING (Rakúsko)
  • 08. – 09. 06               SLOVAKIA RING (Slovensko)
  • 03. – 04. 08               MOST (Česká republika)
  • 07. – 08. 09               BRNO (Česká republika)
  • 21. – 22. 09               SALZBURGRING (Rakúsko)

Zdroj: https://www.facebook.com/matohomola/

Galéria