Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

MAŤO HOMOLA V MOSTE OPÄŤ VÍŤAZNE

2

Maťo Homola odštartoval 2. polovicu sezóny úspešne. V prvých pretekoch zvíťazil, v druhých po štarte z 10. priečky obsadil štvrté miesto. Navýšil tak svoj náskok vo vedení šampionátu TCR Eastern Europe zo 6 pred týmto víkendom až na 26 bodov.

Slovenský reprezentant jazdiaci v tíme Hyundai | Janík Motorsport v piatkovom voľnom tréningu nenašiel premožiteľa a s prehľadom zajazdil najrýchlejší čas.

V sobotňajšej kvalifikácii podal Maťo opäť bezchybný výkon, aj napriek 40 kg záťaži, ktorú vo svojej Elantre N TCR viezol ako daň za úspech v ostatnom pretekárskom víkende. Nikomu nedal šancu a systémom štart-cieľ v pretekoch zvíťazil.

Do druhých pretekov v nedeľu štartoval až z desiatej priečky, ktorú si vyžreboval. Štart bol náročný, Maťovi sa podarilo obehnúť hneď v prvom kole dvoch jazdcov. V druhom kole sa prepracoval už na piatu pozíciu, no preteky boli poznamenané kolíziami a v druhom kole boli najprv neutralizované safety carom, no vzápätí boli zastavené. Po reštarte dokázal Maťo získať ešte jednu pozíciu, no v krátkom čase došlo k poruche ďalšieho vozidla a opäť na trať vyšiel safety car. Na posledné dve minúty konečne zašiel do boxov, ale už nebol priestor na získanie ďalšej pozície. Reálne sa pretekalo približne 10 minút, zvyšok sa jazdil za neutralizačným vozidlom.

Maťo tak dokončil druhé preteky na štvrtom mieste. „Dnes to bolo náročné. Škoda toľkých prerušení, myslím, že by som sa dokázal dostať na pódium. Podmienky boli však pre všetkých rovnaké a ja som vďačný za porciu bodov, ktoré z víkendu beriem „domov“. Moje obrovské poďakovanie za podporu smeruje mojim fanúšikom, tímu, partnerom a rodine,“ povedal na záver dňa Maťo Homola. Najbližšie sa slovenský pretekár predstaví začiatkom septembra v Brne, na predposlednom víkende sezóny.

KALENDÁR TCR EASTERN EUROPE 2024

• 27. – 28. 4. BALATON PARK (Maďarsko)

• 18. – 19. 5. RED BULL RING (Rakúsko)

• 08. – 09. 6. SLOVAKIA RING (Slovensko)

• 03. – 04. 8. MOST (Česká republika)

• 07. – 08. 9. BRNO (Česká republika)

• 21. – 22. 9. SALZBURGRING (Rakúsko)

Galéria