Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

Medzi životom a smrťou: Príbehy záchrany počas holokaustu – výstava v synagóge

Synagoga-Medzi-zivotom-a-smrtou-vystava2

V Synagóge v Senci prebieha výnimočná výstava s názvom Medzi životom a smrťou: Príbehy záchrany počas holokaustu. Tento jedinečný projekt prináša silné svedectvá o prežití a hrdinstve počas jedného z najtemnejších období európskej histórie.

Výstava odhaľuje príbehy ľudí, ktorí prežili holokaust, a tých, ktorí im v čase prenasledovania pomohli. Návštevníci môžu spoznať osudy zachránených z 12 európskych krajín vrátane Slovenska, čo ponúka hlboký pohľad na ľudskosť, odvahu a obetavosť.

Výstava je otvorená do 30. októbra a pripomína, že aj v najťažších časoch môže ľudská dobrota a súcit svietiť ako maják nádeje. Navštíviť ju môžete každú sobotu od 10:00 do 17:00 a v nedeľu od 14:00 do 17:00.

Príbehy, ktoré výstava ponúka, sú silným odkazom pre budúce generácie, aby sme nezabúdali a pokračovali v duchu ľudskosti.

Foto: Ivan Hlavanda (mfth.sk)

Galéria