Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

NA JUŽNEJ STRANE JAZIER SA KOČÍKOVALO S RETROKOČÍKMI

Retrokočíkovanie

Raz za mesiac sa na rôznych miestach Slovenska stretávajú fanúšikovia retrokočíkov. Tento raz sa stretli kočíkujúci z Považskej Bystrice, Piešťan, Tomášova, Trnavy, Jelky… Najstaršie kočíky mali zo 70. rokov. Išlo o československú značku Liberta. Bábätká v nich nie sú naozajstné, ale vyzerajú skoro ako živé.

Prejdú sa, porozprávajú, povymieňajú si skúsenosti z kočíkovania a užijú si pekný deň alebo aspoň popoludnie. Táto skupina nie je vekovo obmedzená, môže sa zúčastniť ktokoľvek aj s naozajstnými bábätkami a aj len na chvíľu.

Na Slovensku i v Čechách sú rôzne takéto skupiny, ktoré sa cez internet koordinujú a stretávajú. Na sociálnych sieťach je viacero takýchto skupín, do ktorých sa môžete pridať. Okoloidúci sa zvyknú aj zastaviť a pospomínať na kočíky v rodine, ktoré sú spojené s ich najkrajšími spomienkami.

Galéria