Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

NA RADE PARTNERSTVA ODSÚHLASILI PRE SENEC OBNOVU BUDOVY NA PRIBINOVEJ ULICI

rada_partnerstva (1)FotoBSK

Na včerajšom zasadnutí Rady partnerstva pre integrovaný územný rozvoj Bratislavského kraja bol okrem iných odsúhlasený aj prvý projektový zámer mesta Senec v rámci opatrenia znižovanie energetickej náročnosti budov.

Ide o obnovu budovy na Pribinovej ulici, kde sídli útvar sociálnych služieb mesta Senec a mestský archív. Aktuálne fotografie budovy a pôdorys budovy nájdete vo fotogalérii tohto článku.

Po zateplení obvodových stien a strechy, výmene pôvodných okien, osadení rekuperácie, výmene svietidiel za LED svetlá a inštalácii zelenej steny sa dosiahne úspora primárnej energie vo výške 85% a zmení sa zaradenie budovy z energetickej triedy E na triedu A1.

Projektový zámer na BSK odprezentovala vedúca útvaru projektového riadenia Mgr. Angelika Matlohová.

Okrem nášho projektu schválili ďalších 12 projektových zámerov určených pre financovanie z Programu Slovensko. Ide o projekty miest a obcí, zamerané na obnovu a zníženie energetickej náročnosti prevádzky verejných budov, ale tiež o projekty v oblasti budovania infraštruktúry udržateľnej dopravy, ktorých nositeľom je štát prostredníctvom Železníc Slovenskej republiky.

Celý článok BSK na túto tému nájdete na https://bratislavskykraj.sk/rada-partnerstva-schvalila-projekty-na-zvysenie-energetickej-efektivnosti-aj-podporu-udrzatelnej-mobility/

Zdroj: Bratislavský kraj a mesto Senec

Foto: Bratislavský kraj a Gábor Klenovics

Galéria