Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

Námetové cvičenie DHZ na Slnečných jazerách

DSC_8193

V sobotu sa na južnej strane Slnečných jazier odohralo námetové taktické cvičenie v spolupráci s dobrovoľnými hasičskými zbormi zo Senca, Kráľovej pri Senci, Blatného a Turňa. Témou cvičenia bol simulovaný požiar bungalovu, ktorý mal preveriť schopnosť hasičov reagovať na krízové situácie v náročnom prostredí.

Počas cvičenia sa vytvoril realistický obraz požiaru – použité boli aj dymovnice, ktoré simulovali hustý dym, a hasiči mali príležitosť precvičiť rýchle nasadenie techniky i personálu. Výstražné signály a sirény hasičskej techniky dodávali situácii autenticitu a upozorňovali prítomných na „nebezpečenstvo“. Vďaka rýchlej a efektívnej súčinnosti boli jednotky schopné simulovaný požiar „uhasiť“ v krátkom čase a preukázať pripravenosť zasiahnuť pri skutočných udalostiach.

Pre prizerajúcich divákov bolo cvičenie ukážkou koordinácie, odvahy a profesionality dobrovoľných hasičov, ktorí sa obetavo pripravujú na pomoc komunite. Ďakujeme všetkým dobrovoľným hasičom za ich prácu.

Foto: ZO

Galéria