Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

O TECHNICKÝCH ŠKÔLKACH SO ZMOS

Technické škôlky2

18. septembra zorganizovalo Združenie miest a obcí Slovenska podujatie „Technické škôlky“. Konalo sa v priestoroch Labyrintu MsKS v Senci, nakoľko tento projekt má k našim seneckým materským školám veľmi blízko.

Svoje nadšenie pre rozvoj technického myslenia detí prejavil za autorský tím Peter Beck a aj senecký viceprimátor Juraj Gubáni.

Už viac rokov je v ňom zapojená MŠ Slnečné jazerá, ktorá prispela do programu Príkladom dobrej praxe. Pani zástupkyňa odprezentovala, ako to vyzerá v u nich v materskej škole, podelila sa o svoje skúsenosti a zážitky.

Účastníci podujatia mohli vnímať aj širší záber projektu, že nejde iba o rozvoj manuálnych zručností ako taký, ale aj o rozvoj technického myslenia, aby deti vedeli uvažovať, čo je prečo tak. Prečo lietadlo lieta, loď pláva…, aby v praxi zisťovali, ako veci fungujú a kriticky o nich uvažovali. Odkrývajú sa vlohy detí, hľadá sa, k čomu majú blízko, čo ich baví.

Technické škôlky podporuje aj Nivam (Národný inštitút vzdelávania a mládeže) – v jeho ponuke je akreditačné vzdelávanie, o ktorom informovala Miroslava Višňovská.

Po diskusii a obede mohli hostia navštíviť technický kútik v MŠ na Slnečných jazerách. Myslím si, že podujatie viacerých inšpirovalo a naša MŠ Slnečné jazerá bude mať aj vďaka nemu nových nasledovateľov.

Mgr. Silvia Kása, útvar školstva a športu mesta Senec