Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

OBYVATELIA SA PRIŠLI POROZPRÁVAŤ O REVITALIZÁCII SOKOLSKEJ

aktualita_sokolska1

Koncom roka 2023 bol úspešne ukončený projekt revitalizácie verejného priestranstva na Sokolskej ulici. Realizovali sa vodozádržné opatrenia, osadili prvky detského ihriska, vybudovalo sa petangové ihrisko a prvok workoutu. Aktivity v závere projektu – výsadbu novej zelene, urovnanie terénu a výsadbu nového trávnika sprevádzalo nepriaznivé daždivé i mrazivé počasie, čím sa značne sťažili podmienky na dokončenie prác.

Mesto Senec vzhľadom na podnety obyvateľov Sokolskej ulice na riešenú plochu umiestnilo informačné tabuľky, ktoré apelujú na obyvateľov s prosbou dať novej zeleni šancu vyrásť a nestúpať po novovzniknutých plochách.

Práce na projekte boli ukončené v polovici decembra a je prirodzeným javom, že „stavba ešte pracuje“ a potrebuje nejaký čas, aby sa doriešili niektoré drobné nedostatky. Mesto privítalo iniciatívu obyvateľov zo Sokolskej ulice a 14. februára sa konalo na mestskom úrade stretnutie aj za prítomnosti primátora Pavla Kvála.

Zástupcovia obyvateľov Sokolskej ulice mali možnosť predložiť svoje otázky a pripomienky k projektu a zamestnanci mestského úradu poskytli vysvetlenie za súčinnosti dodávateľa stavebných prác a projektanta. Ozrejmil sa i celkový priebeh jednotlivých etáp od podania až po ukončenie projektu.

Mesto Senec uistilo obyvateľov, že s nástupom priaznivého jarného počasia bude postupne doupravovaný terén – navážka hliny, dosadenie trávy a iné. Pripomienky k bezpečnosti a osadeniu herných prvkov mesto opäť prekonzultuje so zhotoviteľom v teréne. Pevne veríme, že po dokončení všetkých úprav prinesie nové ihrisko radosť všetkým obyvateľom mesta.