Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

PO SENCI SA ŽIADNY ŠIALENEC S NOŽOM NEPOHYBUJE

aktualita_oznam1

V januárových Mestských novinách Senčan bola zverejnená informácia mestskej polície o tom, že „po strede cesty Pezinskej smerom do mesta ide neznámy muž, ktorý drží dlhý nôž…“ Áno, takýto oznam od občana prišiel, ale mestská polícia a spolu s ňou aj štátna, zadržali dotyčného, ktorý žiadny nôž pri sebe nemal. V ruke mal len tenkú ohybnú zabezpečovaciu pásku, ktorú asi zdvihol zo zeme. Napriek tomu si ho štátna polícia prevzala, keďže išlo o známeho asociála.

Tento človek je v súčasnosti v rukách príslušnej zdravotníckej inštitúcie a teda v uliciach mesta sa nepohybuje. Dnes nám túto informáciu potvrdili zo štátnej polície.

Je pravda, že obťažoval ľudí v meste a mestskej polícii je známy, tak ako aj iní miestni asociáli, ktorí znepríjemňujú život obyvateľom mesta. Na ženy je drzý a mužov sa bojí. Riešenie takýchto ľudí je veľmi náročné vzhľadom na platné zákony a kompetencie mestskej či štátnej polície.

Mestská polícia odporúča takýmto ľuďom nedávať žiadne peniaze, aj keď napríklad tento muž používa príbeh, ktorý môže pôsobiť na citlivejšie povahy. Za peniaze, ktoré dostane, si však kupuje alkohol, ktorý u neho vyvoláva agresívne správanie.

Panika však nie je na mieste. Internetový článok, ktorý vznikol na základe komentárov zo sociálnej siete, sa zahráva s emóciami čitateľov, keď tvrdí, že tu máme šialenca s nožom. Aj ilustračný obrázok bol podľa všetkého vybratý tak, aby sa na článok len veľa klikalo.

V prípadoch obťažovania asociálmi neváhajte volať mestskú políciu na čísle 159. A pomáhajme si navzájom aj tým, že muži sa zastanú žien napríklad v prítomnosti asociála, ktorý sa nevie slušne správať.