Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

PODEĽME SA O VODU S PRÍRODOU

akt-vtaciky-stromy

Stačí tak málo – vtákom pripravme misku s vodou do tieňa, ideálne hlbokú asi 2 centimetre, aby sa v nej tie menšie neutopili. Nezabudnime vodu pravidelne vymieňať, aby bola čerstvá a čistá. Odmenia nás nečakaným divadlom – bežne sa v nej kúpu, nielen pijú.

Útvar verejnej zelene, údržby a čistenia mesta vynakladá veľké úsilie, aby sme mali krásne mesto, avšak v týchto horúcich dňoch nestačí ani každodenné polievanie. Má k dispozícii dve multikáry. S ich pomocou každý deň polieva nielen kvety v mestských kvetináčoch, ale aj verejnú zeleň. Nedá sa však dostatočne poliať celé mesto.

Adoptujte si strom, záhon alebo krík vo svojom okolí, ktorému pravidelným polievaním v týchto horúčavách môžete zachrániť život a pomôžete tak aj faune, ktorá v ňom žije alebo sa skrýva pred pálivými lúčmi slnka. Každá kvapka pomôže. Ideálne ráno alebo večer.

Sme obyvatelia jedného mesta, spoločnej komunity, nestarajme sa len o to, čo máme za prahmi našich bytov alebo za vlastným plotom. Podeliť sa o pár litrov vody v týchto kritických horúčavách nie je pre nikoho problém, ak sa však zapoja mnohí, spolu je to pre prírodu veľká pomoc.

Galéria