Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

PODĽA INEKO MAJÚ SENECKÉ ŠKOLY VEĽMI DOBRÉ VÝSLEDKY ŽIAKOV

aktualita_ineko1

Tento týždeň zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy nové rebríčky škôl podľa výsledkov žiakov. Zoradenie škôl v rebríčku je podľa výsledkov ich žiakov, nehovorí o tom, či sú to najlepšie alebo najkvalitnejšie školy. Takéto rebríčky majú však zaujímavú výpovednú hodnotu. INEKO zostavilo samostatné rebríčky pre základné školy, stredné odborné školy a gymnáziá.

 

Senecké základné školy majú veľmi dobré výsledky žiakov:

  • Najvyššie sa umiestnila Základná škola Mlynská 50, ktorá získala 7,8 bodu z desiatich, čiže podľa hodnotenia je to škola s výbornými výsledkami žiakov. Umiestnila sa na 78 mieste v celoslovenskom rebríčku zo 757 škôl.
  • V tejto istej kategórii sa umiestnila aj Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským A. M. Szencziho, ktorá získala 7,2 bodu. Umiestnila sa na 184. mieste zo 757 škôl.
  • Základná škola J. G. Tajovského so 6,7 bodu je v kategórii škôl s veľmi dobrými výsledkami žiakov. Umiestnila sa na 289. mieste zo 757 škôl.
  • Základná škola Kysucká v hodnotení zatiaľ nie je, pretože zatiaľ nemá žiadnych testovaných žiakov, deviatakov resp. absolventov.
  • Súkromná základná škola na Kysuckej 14 je v hodnotení uvedená, ale údaje sú na relatívne malej vzorke žiakov, preto sa v rebríčku objaví až vtedy, ak užívateľ portálu povolí nastavenie „zobrazovať hodnotenie aj pre malé školy“. Jej výsledok je 8,5 bodu, čo znamená, že je to škola s vynikajúcimi výsledkami žiakov. V rebríčku, kde sa zobrazujú aj malé školy ja na 20. mieste v celoslovenskom hodnotení z 1412 škôl.

 

Celé rebríčky nájdete tu: https://skoly.ineko.sk/