Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

Predstavujeme útvar hlavného kontrolóra mesta Senec

aktualita_natasa_urbanova1

Hlavná kontrolórka mesta Senec Hlavného kontrolóra volí a odvoláva mestské zastupiteľstvo na 6 rokov. Hlavná kontrolórka Nataša Urbanová vykonáva kontrolu v rozsahu ustanovení § 18d zákona o obecnom zriadení a raz za 6 mesiacov predkladá mestskému zastupiteľstvu návrh plánu kontrolnej činnosti.

Kontroluje:

  • Mesto Senec,
  • rozpočtové a príspevkové organizácie zriadené obcou,
  • právnické osoby, v ktorých má obec majetkovú účasť, a iné osoby, ktoré nakladajú s majetkom obce alebo ktorým bol majetok obce prenechaný na užívanie, a to v rozsahu dotýkajúcom sa tohto majetku,
  • osoby, ktorým boli poskytnuté z rozpočtu obce účelové dotácie alebo návratné finančné výpomoci, či nenávratné finančné výpomoci podľa osobitného predpisu v rozsahu nakladania s týmito prostriedkami.

Vypracúva odborné stanoviská k návrhu rozpočtu mesta, k návrhu záverečného účtu mesta pred jeho schválením v mestskom zastupiteľstve, ako aj stanoviská k dodržaniu podmienok prijatia návratných zdrojov financovania.

Predkladá informatívne správy o výsledkoch kontroly priamo mestskému zastupiteľstvu a raz ročne tiež správu o kontrolnej činnosti za predchádzajúci rok.

Hlavná kontrolórka sa zúčastňuje na zasadnutiach mestského zastupiteľstva a mestskej rady s poradným hlasom. Môže sa zúčastňovať aj na zasadnutiach komisií zriadených mestským zastupiteľstvom.

Galéria