Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

PREZIDENTSKÉ VOĽBY 23. MARCA A II. KOLO 6. APRÍLA

00_aktuality_volby1

K voľbám prezidenta potrebujete občiansky preukaz. Občania SR, ktorí nemajú na Slovensku trvalý pobyt, sa preukážu cestovným dokladom (pas) spolu s čestným prehlásením o trvalom pobyte v cudzine. Ak potrebujete voliť mimo miesta trvalého pobytu, môžete si vybaviť hlasovací preukaz, ktorý odovzdáte okrskovej volebnej komisii tam, kde budete voliť.

Hlasovací preukaz je možné vybaviť:

  • Osobne najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami (najneskôr 22.3.2024; pre druhé kolo najneskôr 5.4.2024) v úradných hodinách. Mesto vydá hlasovací preukaz bezodkladne.
  • Písomne tak, aby žiadosť o vydanie hlasovacieho preukazu bola doručená mestu najneskôr 15 pracovných dní pred voľbami (najneskôr 4. 3. 2024; pre druhé kolo najneskôr 14. 3. 2024) na Mestský úrad, Mierové námestie 8, 90301 Senec.
  • Elektronicky tak, aby žiadosť o vydanie hlasovacieho preukazu bola doručená mestu najneskôr 15 pracovných dní pred voľbami (najneskôr 4. 3. 2024; pre druhé kolo najneskôr 14. 3. 2024) na podatelna@senec.sk.
  • Prostredníctvom osoby splnomocnenej žiadateľom možno požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu najneskôr v posledný deň pred voľbami (najneskôr 22. 3. 2024; pre druhé kolo najneskôr 5. 4. 2024).

Do poštových schránok domácností sa distribuovali Oznámenia o dátume a čase konania volieb. Ak ste ho nedostali, skontrolujte si, či ste zapísaní v zozname voličov na MsÚ na evidencii obyvateľstva.

Občania s obmedzenou schopnosťou pohybu alebo ich blízki môžu požiadať o prenosnú volebnú schránku vopred mailom na podatelna@senec.sk alebo na čísle 02 / 2020 5119 a v deň konania volieb osobne u príslušnej okrskovej volebnej komisie. Volebné miestnosti sú rovnaké ako vo voľbách do NRSR s výnimkou – volebná miestnosť z Mestského múzea (v Tureckom dome) je presunutá do MsKS (vchod zboku od Tureckého domu).

 

Všetky informácie k voľbám nájdete na bit.ly/prezident2024