Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

SENČAN IVAN HLAVANDA NÁM ZO SAUDSKEJ ARÁBIE ODKAZUJE, ŽE ŽIJEME NA SKVELOM MIESTE

foto

Dnes a zajtra platí aj pre okres Senec meteorologická výstraha 1. stupňa pre vysoké teploty, preto nezabudnite dodržiavať pitný režim! Napriek tomu žijeme na skvelom mieste, pretože v našich 4 ročných obdobiach nie sú také extrémy ako na mnohých iných miestach vo svete. Máme obrovské bohatstvo – dostatok pitnej vody a pestrú prírodu s množstvom stromov, zelene, živočíchov… Veď posúďte sami z príspevku od Ivana Hlavandu, ktorý napísal a nafotil v Saudskej Arábii:

Horúčava… Taká štipľavá a pálčivá ako mráz v zime. Dýcham nosom, menej to páli. Aj keď hrdlo škriabe stále, po pár minútach. Domáci vysvetľujú, prečo si treba zabaliť tvár šálom. Už rozumiem.

Horúčava…. Koľko som dostal v hoteli dnes fliaš s vodou? Dve, tri? Uff…. Štyri. Fajn, jednu si môžem odložiť do ruksaku, keby niečo. Ešte, že je nízka vlhkosť, takže telo sa nepotí. Len keby tá hlava tak nebolela.

Horúčava… Čakám na ulici na Uber. Smola, práve mi zrušil jazdu. Zoženiem niekoho cez appku do troch minút. Lebo potom je môj čierny mobil tak horúci, že sa nedá držať v rukách.

Horúčava… Dám debatku s vodičom, ako môžu vydržať mať celý rok jedno počasie, a fungovať v takých pekelných teplotách. Preloží si to tak, že sa sťažujem na teplotu v aute, a zvýši výkon klimatizácie – z levelu chladnička na level mraznička. To bude zase šok pri vystupovaní z auta.

Horúčava… Fotím pár robotníkov z Nepálu. Pracujú vonku, každý deň. Vláda má nariadenie, že nad 50 stupňov môžu zostať doma. Preto je každý deň 49.

Horúčava… Niklas ma volá fotiť ich futbalový zápas. Hrá sa od polnoci do druhej ráno. Vtedy je len 35 stupňov. Možno na budúci týždeň. Ja musím cez deň fungovať, domáci fungujú v noci, cez deň spia, iné sa nedá robiť.

Horúčava… Nechce sa mi na jedlo, objednávam si donášku. Kuriér prichádza na mopede. Po 20 minútach jazdy na pražiacom slnku. Je na horúčavu zvyknutý. Mesto otvára slávnostne novú cyklotrasu. Má 20 kilometrov. A ani jeden cyklista na nej.

Senec… Prídem na chvíľu domov. Nič nové, ľudia sú nespokojní ako už zvyčajne. Ja sa zhlboka nadýchnem, napustím si pohár vody z vodovodu a idem venčiť psa na dlhú zelenú hodinovú prechádzku. Ukladám si v mysli fotografie. Bude výstava. Horúčava. Bude Vás mraziť.