Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

UPEVŇUJEME VZŤAHY S PARTNERSKÝM MESTOM HERCEG NOVI

aktualita_hercegnovi1

Primátor mesta Herceg Novi Stevan Katić pozval delegáciu partnerského mesta Senec na otvárací ceremoniál 55. Festivalu Mimosa, ktorý trvá od 15. februára do 3. marca.

Zo Senca sa otvorenia festivalu zúčastnil primátor Pavol Kvál, poslanci MsZ Rudolf Galambos a Richard Pauer, a splnomocnenec Gábor Klenovics.

Mimosa Festival je tradičnou oslavou turistického mesta Herceg Novi v Čiernej Hore, ktorý sa koná v čase, keď na jar kvitne mimóza – zaujímavý žltý kvet. Je symbolom konca zimy a začiatkom dlhého obdobia, počas ktorého je celé pobrežie pri meste vďaka svojej klíme nádhernou záhradou. Kvet je tiež symbolom zimnej turistickej sezóny čiernohorského pobrežia. Festival sa koná už od roku 1969, kedy ho založila Turistická aliancia Boky kotorskej a samospráva mesta Herceg Novi.

Počas víkendu sa senecká delegácia zúčastnila spolu s hostiteľmi a predstaviteľmi ďalších družobných miest slávnostného otvorenia, predstavenia miestnych hudobných skupín, vystúpenia mažoretiek a 5. ročníka salónu vína.

Počas vyše troch týždňov festivalu sa konajú karnevalové sprievody, ochutnávky miestnych jedál a vína, koncerty, výstavy, literárne a divadelné predstavenia, športové súťaže a ďalšie aktivity.

V meste Herceg Novi je jedna z množstva víl Josipa Tita, ktoré mal roztrúsené po celej Juhoslávii. Návšteva tejto vily bola zaujímavým spestrením pobytu, pretože je stále zariadená pôvodným nábytkom z druhej polovice 70. rokov minulého storočia.

Galéria