Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

ZÁKONNÁ POVINNOSŤ UDRŽIAVANIA POZEMKOV

akt_zanedbane_zahrady1

V tomto období pribúdajú mestu sťažnosti od obyvateľov nehnuteľností susediacich s pozemkami o ktoré sa ich majitelia zabúdajú starať.

Mesto na základe viacerých doručených občianskych podnetov upozorňuje vlastníkov a užívateľov pozemkov na ich zákonnú povinnosť predchádzať výskytu a šíreniu burín na svojich pozemkoch.

Nedodržiavaním týchto povinností sa majitelia neudržiavaných pozemkov dopúšťajú porušenia platných právnych predpisov, na základe čoho im môže byť udelená pokuta.

Veľkým rizikom zaburinenia je šírenie semien alergénov, často inváznych rastlín, ktoré nám všetkým spôsobujú veľké zdravotné problémy. Takmer na každom z týchto zaburinených pozemkov nájdete invázne rastliny, na ktoré sa vzťahujú prísne pravidlá pre zamedzovanie ich šírenia.

Pre zachovanie priaznivého životného prostredia, žiadame vlastníkov – nájomcov (užívateľov) poľnohospodárskych i nepoľnohospodárskych pozemkov na dodržiavanie zákonných ustanovení a platných právnych predpisov a realizáciu opatrení proti rozširovaniu burín, inváznych rastlín.

Pravidelným udržiavaním pozemkov, ich kosením sa zabráni ďalšiemu šíreniu burín a škodcov.

Prosíme občanov, ktorí vlastnia alebo užívajú pozemky o ich kontrolu, a v prípade, že sú tieto zanedbané a zaburinené, aby ich vyčistili v čo najkratšom termíne.

Predídeme tak zbytočným nedorozumeniam a nepríjemnostiam.