Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Aktuality

Zrekonštruovaný vstup do SOŠ automobilovej a podnikania

Indd-FB-Akt_zlty_SOSVstup2

Po tom, čo Stredná odborná škola automobilová a podnikania dala krásne zrekonštruovať jedáleň alebo sálu, ktorú využíva aj mesto na rôzne posedenia alebo verejnosť na plesy či svadby, pustili sa úpravy vchodu a vrátnice.

Zriaďovateľ školy, Bratislavský samosprávny kraj, poskytol finančné prostriedky 170 000 € plus DPH, ktoré škola efektívne využila. Hneď od 1. júla sa začali práce, ktoré sa prebratím stavby ukončili 25. augusta. Študenti a tiež žiaci základných škôl tak na slávnostný začiatok školského roka vchádzali do budovy už cez krásny vstupný priestor.

Počas rekonštrukcie sa vymenili všetky okná, dvere do sály a tiež dvoje dverí do átria, čo okrem estetiky prinieslo aj energetickú efektívnosť. Nová vrátnica, ktorá vznikla pri vstupných dverách, bude na novom mieste lepšie slúžiť svojmu účelu.

Pekné radiátory, natreté obklady a nová dlažba spolu s veľmi vkusnými lavičkami vytvorili priestor na stretávanie sa študentov, kam plánuje škola svojpomocne doplniť stolíky z paliet v spolupráci s chlapcami, ktorí sú na odbornom výcviku. Postupne ich doplnia knižkami a stolovými hrami, aby tu mládež mohla zmysluplne tráviť čas. Estetika priestoru tiež vychováva – lepšie sa správame v peknom prostredí ako v zanedbanom.

Vo vstupnom priestore sú aj nové umývadlá pri toaletách, ktoré škola plánuje rekonštruovať v ďalšom kroku. Spoločenská miestnosť tak bude mať v tesnej blízkosti prístup k hygienickým zariadeniam na úrovni.

Pred touto rekonštrukciou sa Strednej odbornej škole automobilovej a podnikania podarilo skrášliť átrium, kde z financií z projektu Ministerstva životného prostredia vytvorili altánok a vyriešili zachytávanie dažďovej vody. V altánku sa v súčasnosti za dobrého počasia vyučuje, čo využívajú aj základné školy, ktoré sa v areáli nachádzajú.

V átriu dala škola vymeniť lavičky podľa vzoru amfiteátra, kde sa osvedčili, dali tiež natrieť rôzne povrchy a v rohu vznikla bylinková záhradka, o ktorú sa starajú základné školy.

Areál školy je veľký a stále sú miesta, ktoré je treba zrekonštruovať alebo upraviť. Škola už chystá ďalšie vylepšenia, do ktorých sa postupne pustí aj podľa finančných možností.

Galéria