Oficiálne stránky SK

Doména www.senec.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej správy mesta Senec.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

   

Oznamy mesta

Oznámenie o zámere predaja majetku mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa Varga Tomáš

Oznámenie o zámere predaja majetku mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa Varga Tomáš

MESTO SENEC

 

 

Mierové nám.8, 903 01 SENEC, IČO: 00305065

zastúpené primátorom – Ing. Pavlom Kválom

 

z v e r e j ň u j e

 

v nadväznosti na §9a ods.15 písm.f) bod 1. zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Senec

 

oznámenie o zámere predaja majetku mesta

z dôvodu hodného osobitného zreteľa

 

Predmet predaja:

Pozemok C-KN parc.č. 5222/11, druh pozemku: orná pôda o výmere 79 m2, evidovaný na liste vlastníctva č.9058 v katastrálnom území Senec

 

Kupujúci: Varga Tomáš r. Varga, Rybárska 4178/61A, Senec, PSČ 903 01, SR, 1/1

 

Všeobecná hodnota prevádzaného majetku: stanovená znaleckým posudkom č.19/2024 zo dňa 24.06.2024, ktorý vypracoval Ing. Pavol Ganzarčík, znalec z odboru Poľnohospodárstvo – odhad hodnoty poľnohospodárskej pôdy a to vo výške po zaokrúhlení 8 700,- € (109,75 €/m2)

 

Odôvodnenie:Osobitný zreteľ v zmysle § 9a ods. 15 písm. f) zák. č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení v súlade s čl.11 ods.2 písm. d) a i) Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Senec spočíva v tom, že sa jedná o pozemok, ktorý je bezprostredne priľahlý k nehnuteľnostiam vo vlastníctve nadobúdateľa a nemožno objektívne predpokladať, že by tento pozemok mohla účelne nadobudnúť iná osoba, než tá, na ktorú sa má pozemok podľa schvaľovaného zámeru previesť. Pozemok sa nachádza v extraviláne mesta Senec, medzi nehnuteľnosťou nadobúdateľa a cestou, pre mesto je nevyužiteľný. Predajom nehnuteľnosti vo vlastníctve mesta Senec sa prispeje k účelnejšiemu využívaniu majetku, a to scelením nesúrodých parciel a účelnejším usporiadaním majetkových pomerov vzhľadom na tvar a rozmery pozemku.

 

Tento zámer bude zverejnený počas plynutia doby trvajúcej najmenej 15 dní pred schvaľovaním prevodu mestským zastupiteľstvom na úradnej tabuli, na webovom sídle mesta Senec a iným vhodným spôsobom (aplikácia SOM Senec).

O prevode majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa je potrebné rozhodnutie mestského  zastupiteľstva prijaté trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.

 

Deň zverejnenia : 15.08.2024

 

         

                                                                                                  Ing. Pavol Kvál                                                                                                                                  primátor mesta